تحولات منطقه

تیم ملی فوتبال نوجوانان ایران توانست از گروه خود در جام جهانی جاکارتا که به گروه مرگ معروف شده بود، صعود کند. این تیم مقابل مراکش هم عملکرد خوبی داشت و با بدشانسی و در ضربات پنالتی حذف شد.اتفاقی که نشان می‌دهد در صورت برنامه ریزی مناسب، فوتبال ما می‌تواند به موفقیت‌های بزرگی دست پیدا کند.

باشگاه‌ها مسئول مراقبت از ملی‌پوشان نوجوان مقابل دلال‌ها هستند
زمان مطالعه: ۴ دقیقه

حالا ما به همین بهانه تصمیم گرفتیم با میرشاد ماجدی سرپرست کمیته جوانان فدراسیون فوتبال و عضو هیئت رئیسه این فدراسیون به گفت وگو بنشینیم که در ادامه می‌خوانید.

 تیم ملی نوجوانان با چه برنامه‌ها و تمهیداتی به جام جهانی زیر 17 سال اعزام شد؟

این تیم 23 نفره پس از انجام یک فرایند استعدادیابی دو ساله از میان 9 هزار و 523 بازیکن در سراسر کشور حاصل شد. کادر فنی تیم ملی نوجوانان پس از اتمام کار، برنامه‌های آموزشی و فنی لازم را برای این بازیکنان برگزار کرد و بعد این تیم با عملکرد مناسب خود و همین‌طور حمایت فدراسیون فوتبال، توانست یمن را در مسابقات جام ملت‌های زیر 17 سال آسیا شکست دهد و به جام جهانی جاکارتا راه یابد. البته بدون شک انجام تمرینات خوب و منظم و همچنین برگزاری اردوهای آماده سازی در داخل و خارج کشور در کار این تیم مؤثر بوده است.

به نظر شما عملکرد تیم در جام جهانی جاکارتا چطور بود؟

نوجوانان از لحاظ فنی بسیار خوب کار کردند و البته نیرو و همت ایرانی نیز به کمک آن ها آمده بود. در بازی با برزیل با اینکه در نیمه اول شکست خورده بودند اما در نیمه دوم تلاش بسیاری کردند و توانستند به یک پیروزی مهم و تاریخی برسند. با همه این‌ها، خوشحالیم که تیم ملی نوجوانان به مرحله حذفی صعود کرد و اگرچه با بدشانسی مقابل مراکش در ضربات پنالتی حذف شد، اما امیدواریم در ادامه راه همین تیم بتواند تیم ملی جوانان قوی را شکل دهد.

شما در فدراسیون فوتبال و کمیته جوانان چه برنامه‌ای برای حفظ و صیانت از استعدادهای این بازیکنان دارید؟

قطعاً ما این بازیکن‌ها را رها نمی‌کنیم و با در نظر گرفتن دید مثبتی که فدراسیون دارد، تمام تلاش خود را برای سرمایه گذاری روی این نوجوانان و برنامه‌ریزی برای داشتن آینده‌ای روشن انجام خواهیم داد. البته این تیم که الان تجربه خوبی را به خاطر حضور در جام جهانی بدست آورده، پس از بازگشت از این رقابت‌ها، در قالب تیم ملی زیر 20 سال کشورمان برای مسابقات پیش رو آماده خواهد شد و همین موضوع نشان‌دهنده اهمیت توانایی نوجوانان ملی پوش برای فدراسیون فوتبال است.

آقای قلعه‌نویی اعلام کرده تیم ملی بزرگسالان جای جوان‌گرایی نیست و این موضوع سبب دلسردی بازیکنان می‌شود.

هر مربی برنامه‌ها و سیاست‌های خود را دارد و سرمربی حال حاضر تیم بزرگسالان نیز روش خود را دارد. البته فوتبال ما هم نتیجه‌گراست و همزمان بازی چشم نواز و هجومی را می‌خواهد که این قضیه کار همه مربیان را سخت می‌کند. با وجود این،آن‌گونه که من اطلاع دارم، آقای قلعه نویی هم به جوان گرایی اعتقاد دارند اما همان‌طور که خودش نیز گفت، این کار با شیب ملایم انجام می‌شود.

فکر می‌کنید بزرگ‌ترین مسائل و مشکلات فوتبال ملی ما در رده‌های پایه به خصوص تیم المپیک چیست؟

یکی از مشکلات، عدم ارتباط مناسب و دوسویه میان باشگاه های داخلی و تیم ملی المپیک است. بازیکنان زیر 23 سال عملاً بزرگسال محسوب می‌شوند و چون بازی های تیم المپیک در روزهای رسمی بازی های ملی نیست، از این زمان به بعد باشگاه ها ترجیح می‌دهند بازیکن را نگه دارند و او را در اختیار تیم ملی قرار ندهند. مشکل دیگر اختلافات میان فدراسیون فوتبال و کمیته ملی المپیک است که معمولا از قبل وجود داشته ولی خوشبختانه در حال حاضر کمتر شده است. البته با این حال باز هم دیدیم تعدادی از بازیکنان در اختیار تیم ملی المپیک قرار نگرفتند و مسیر تیم نیز به سمتی رفت که سبب شد خیلی زود از مسابقات انتخابی المپیک پاریس حذف شود.

از لحاظ مالی وضعیت چگونه است؟

بدون شک یکی از مشکلات مهم مربوط به مباحث مالی و بودجه ای است و تحریم‌ها نیز این مسائل را تشدید کرده است. جالب است بدانید ما تنها کشور در بین 47 کشور فوتبال آسیا هستیم که هنوز پولی بابت حضورمان در رقابت‌‎های مربوط به ای اف سی دریافت نکرده ایم و قطعاً این موضوع فدراسیون را از لحاظ تأمین بودجه در تنگنا قرار می‌دهد.

شما در کمیته جوانان و همینطور به عنوان یکی از اعضای هیئت رئیسه فدراسیون فوتبال چه برنامه ای برای حفاظت از بازیکنان تیم ملی نوجوانان در برابر افراد سودجو و دلال ها دارید؟

این موضوع بیشتر مربوط به باشگاه هاست؛ چرا که خیلی از این بازیکنان در حال حاضر با بسیاری از تیم های لیگ برتری قرارداد دارند و این باشگاه ها هستند که باید مراقبت لازم را داشته باشند. فدراسیون فوتبال در نهایت بستر دیده شدن و کار در سطح بین المللی را فراهم می‌کند و بحثی که شما به آن اشاره کردید، مربوط به تیم های داخلی است.

 

آیا فدراسیون همکاری خود را با حسین عبدی به عنوان سرمربی تیم ملی نوجوانان ادامه می‌دهد؟

این موضوع پس از انجام مذاکرات و درنظر گرفتن خواسته‌های دو طرف مشخص خواهد شد.

به نظر شما با وضعیت موجود، به آینده فوتبال پایه کشور امیدی هست؟

قطعاً همه ما در هیئت رئیسه فدراسیون فوتبال و همین‌طور آقای تاج به عنوان رئیس فدراسیون، تمام سعی خود را خواهیم کرد مشکلات حل شوند و همه امور به بهترین و اصولی ترین شیوه ممکن پیش روند. بدون شک اگر به آکادمی ها، مدرسه‌های فوتبال و رده‌های پایه، به خصوص بازه 6 تا 12 سال، توجه شود، فوتبال کشور متحول خواهد شد. به هر حال امیدوار هستیم در نهایت با برنامه ریزی درست و استعدادیابی‌های منظم، به جاهای خوبی برسیم.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • مدیر سایت مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظرات پس از تأیید منتشر می‌شود.

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 1
  • نظرات در صف انتشار: 0
  • نظرات غیرقابل انتشار: 0
  • ۲۱:۲۹ - ۱۴۰۲/۰۹/۲۳
    0 0
    متاسفم اگر این برنامه ریزی وهدف بود که هرتیم باشگاهی قادر بود این نتیجه را کسب کند شاید هم بهتر، ولی ازخدابترسید که هنوز حاضرنیستید دست بردارید